top of page
Forfatters billedeskilsmissefamilien

Regeringens lovprogram 2024-25

Regeringen har fremlagt sit lovprogram for det kommende folketingsår, 2024-25. I denne artikel sættes der fokus på de lovforslag, som er relevante for skilsmisse-området samt tilknyttede områder.




I dag åbnede Folketinget til en ny politisk sæson, og regeringen offentliggjorde derfor sit lovprogram for det nye folketingsår. Det indeholder de lovforslag, som regeringen forventer at fremlægge i løbet af folketingsåret.


I denne artikel får du et overblik over de sager, som er relevante for skilsmisse-området samt tilknyttede områder. Bemærk, at ”Skilsmissefamilien” fremover følger disse sager.

 


Midlertidig fratagelse af en forældres rettigheder efter lov om folkeskolen ved en elevs ophold på krisecenter


Punktet hører under børne- og undervisningsministeren.


Lovforslaget har til formål at sikre bedre adgang til skoleskift for elever, som opholder sig på et krisecenter, uden at den anden forældremyndighedsindehaver får kendskab til barnets eller den anden forældres opholdssted.


Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om lettere adgang til skoleskift under ophold på krisecentre mellem regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti fra december 2023.


Det forventes, at lovarbejdet opstartes i oktober 2024.

 


Ændring af forældreansvarsloven (styrkelse af barnets ret til begge forældre, herunder barnets bedste ved samarbejdschikane og forældrefremmedgørelse, samt forældreansvar for forældre, der er dømt for gentagen vold i nære relationer)


Punktet hører under social- og boligministeren.


Lovforslaget har bl.a. til formål at styrke barnets ret til begge forældre og at styrke hensynet til barnets bedste ved samarbejdschikane, forældrefremmedgørelse. Forslaget har endvidere til formål at styrke barnets bedste, når en forælder er dømt for gentagen vold i nære relationer.


Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om et forbedret familieretligt system mellem regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige fra november 2023.


Det forventes, at lovarbejdet opstartes i oktober 2024.

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page